Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Ewald Arenz De smaak van wilde peren

  Een 17-jarig meisje loopt weg uit een instelling voor behandeling van anorexia nervosa en komt na een zwerftocht terecht op een boerderij die wordt gerund door een circa 45-jarige boerin en blijft daar.

  Gedrukt boek

 • Graham Swift Moeders zondag

  Engeland, 1924: het 24-jarige dienstmeisje Jane gedraagt zich soms frivool maar is daadwerkelijk bezig met zelfontplooiing wat resulteert in een carrière als schrijfster.

  Gedrukt boek

 • Stefan Hertmans Oorlog en terpentijn

  Portret van de grootvader van de Vlaamse schrijver als soldaat in de Eerste Wereldoorlog en als kunstenaar.

  Gedrukt boek

 • Colm Tóibín Nora

  Na de dood van haar man voedt een vrouw haar vier kinderen alleen op, wat naast haar baan in een Iers provinciestadje in de jaren zestig van de 20e eeuw een haast onmogelijke opgave lijkt.

  Gedrukt boek

 • Douglas Stuart Shuggie Bain

  In het Glasgow van de jaren tachtig probeert de jongste zoon van een gebroken en straatarm gezin voor zijn alcoholistische moeder te zorgen, terwijl hij zelf met zijn identiteit worstelt.

  Gedrukt boek

 • Christy Lefteri Zangvogels

  Als de Sri Lankaanse huishoudster van een opticien op Cyprus verdwijnt, gaat zij met haar huurder, ook een arbeidsmigrant, naar haar op zoek omdat de politie geen actie onderneemt.

  Gedrukt boek

 • Aminatta Forna Het huis met de schaduw

  Een modern Engels gezin ervaart allerlei culturele verschillen als zij tijdens een verblijf in een Kroatisch dorp de verbouwing van een net gekocht huis op gang proberen te krijgen.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Connie Palmen Voornamelijk vrouwen

Een ode aan vrouwelijke kunstenaars en een verkenning van het eigen schrijverschap van de auteur (1955)

Bekijk dit boek

Activiteiten in de Bibliotheek

Wat is er nog meer te doen in de bieb?


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken