Nieuwe boeken

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons in de greep. Maar wat weten we eigenlijk over het land? Hier een aantal leestips en achtergrondinformatie.

Naar de pagina over Oekraïne

Boekentips van onze redactie

 • Jung Chang Dochters van China

  Biografie van de in China beroemde gezusters Ei-ling, Ching-ling en May-ling Soong, geboren tussen 1889 en 1898, wier levens nauw zijn vervlochten met de moderne Chinese geschiedenis.

  Gedrukt boek

 • Laura Starink Duitse wortels

  De dochter van een Duitse vrouw uit Silezië reconstrueert het leven van haar moeder, vooral tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

 • Jolande Withuis Raadselvader

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

 • Jo De Poorter De laatste koningin

  Een levensbeschrijving van de koningin van Engeland (1926 ) aan de hand van de belangrijkste personen die haar omringen.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Pieter Steinz Made in Europe

Een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur. Culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken