Literarischer Sommer / Literaire zomer - Bianca Nawrath: Iss das jetzt, wenn du mich liebst

20 augustus 2021, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Eijsden

Kosten: € 6,- voor niet-leden, met geldig bibliotheeklidmaatschap € 3,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de maanden juli en augustus vinden in het kader van de Literarischer Sommer (literaire zomer), een Belgisch-Duits-Nederlandse samenwerking, vier lezingen plaats in de Heuvellandbibliotheken. Last but not least presenteert Bibliotheek Eijsden Bianca Nawrath / Iss das jetzt, wenn Du mich liebst samen met haar Nederlandse vertaalster.

Kinga wil trouwen, en wel met haar oude vriend Mahmut. Het probleem: in Kinga’s familie is er de heilige drie-eenheid van paus, wodka en goulash. Om de kinderen meer toekomstmogelijkheden te geven, verhuisden hun ouders van Polen naar een flat in Berlijn. Maar in die Turkse migrantenbuurt voelen ze zich helemaal niet op hun gemak. En nu wil de oudste dochter trouwen met ‘zo iemand’? Om elkaar beter te leren kennen wordt de ongewenste schoonzoon onverwijld uitgenodigd in het voormalige vaderland – wat letterlijk en figuurlijk buikpijn tot buikpijn leidt.

In haar debuutroman schrijft de auteur met humor en diepgang over grote liefde en blunders door cultuurverschillen, over de zin en onzin van een vaderland en de kracht van familiebanden.

Over Bianca Nawrath

Bianca Nawrath, geboren in 1997, is freelancejournaliste en actrice. Iss das jetzt, wenn du mich liebst is haar debuutroman, waarin sommige anekdotes ontleend zijn aan haar eigen leven, of aan een van de vele bezoeken van de uitgebreide familie uit Polen.

Aanmelden

Aanmelden van tevoren via info@heuvellandbibliotheken.nl onder vermelding van Eijsden/Nawrath of via 043 4093320.
(Mondkapje bij binnenkomst en afmelden bij corona gerelateerde klachten).