Foto-expositie: de droom van Sempeta

25 augustus 2021 t/m 6 oktober 2021 | Bibliotheek Valkenburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Sempeta (12) uit Kenia heeft een droom: hij wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland én een handicap hebt? Het Liliane Fonds gelooft van wel. De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom.

De foto’s in deze expositie zijn gemaakt door Ronnie Dankelman, freelance fotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. “In Kenia trok ik drie dagen op met Sempeta. Wat een krachtige jongen, wat een inspiratie! Op school wordt hij de directeur genoemd. Ik hoop dat zijn droom uitkomt: chirurg worden.” Naast de foto’s zijn ook twee mini-documentaires te zien over Sempeta.

Alle kinderen welkom op school

Op school werkt Sempeta aan zijn toekomstdroom. Maar dat hij naar school kan, is niet vanzelfsprekend. Want wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school. Deze kwetsbare groep blijft meestal thuis achter. Het Liliane Fonds wil dat alle kinderen welkom zijn op school, óók kinderen met een handicap. Zodat ook zij de kans krijgen om hun toekomst¬droom waar te maken.

Over het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Jaarlijks steunen we ongeveer 90.000 kinderen in hun ontwikkeling.