Bijeenkomst Leesclub Margraten

13 september 2019, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Margraten

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een goed boek lezen is heerlijk en het is inspirerend om eigen leeservaringen te bespreken met andere enthousiaste lezers. Samen boeken bespreken levert boeiende gesprekken op, levendige discussies en een diepere leeservaring.

De leesclub leest in het seizoen 2019-2020 acht mooie boeken uit de Nederlandse- en de wereldliteratuur en wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubbegeleidster.

Aanmelden

De leesclub leest en bespreekt de tweede vrijdag van de maand een recent boek. Deelname is gratis. Van harte welkom om mee te lezen. Interesse? Bel dan 043 4589151.

13 september: Sarah Perry - Het monster van Essex

Engeland, eind negentiende eeuw: een gevleugelde monsterslang zou in de moerassen bij een dorpje in Essex zijn gesignaleerd. Ongelukken met mens en dier in de omgeving worden aan het monster toegeschreven. De vrijzinnige Londense weduwe Cora gaat met haar autistische zoon en haar socialistische vriendin Martha op zoek naar het monster, en naar fossielen die dan de rage zijn. De plaatselijke dominee met wie Cora bevriend raakt, gelooft er niet in, evenmin als in fossielen en Darwin. Zijn aan tbc lijdende vrouw gelooft in de natuur, de chirurg die verliefd is op Cora zweert bij de wetenschap, en de rijke man die valt voor de socialistische Martha, stort zich op de verheffing van de bewoners van de Londense sloppenwijken. Een sfeervolle gothic novel met interessante, sympathieke personages. Naast fijne vleugjes horror, romantiek en humor heeft de auteur, ook mooi de dan heersende idee├źn over wetenschap, bijgeloof en socialisme door het verhaal heen geweven.