Boekpresentatie De matrasdrager

20 augustus 2020, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Valkenburg

Kosten: € 2 voor leden, € 4 voor niet leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het dagelijkse nieuws lijkt meestal ver weg. Auteur Maria Philippens vertelt wat er kan gebeuren als de actualiteit je wereld binnensluipt, en samenspant met het verleden. Vijf verhalen, vijf mensen, elk met hun verlangens en kwetsbaarheden. Wat hebben ze gemeen? Wat moet er gebeuren voor ze de werkelijkheid onder ogen zien?

Kan de opticien na de aanslag in Nice 2016 terug naar zijn overzichtelijke leventje? Is het écht alleen een groot hart dat de betrokken docente van vluchtelingenkinderen drijft? Waarom slaat een data-analist op de vlucht, zijn kinderen onwetend achterlatend? Loopt de beleidsmedewerkster van een fusiegemeente in haar eigen val? En kan een overspannen huisarts zijn integriteit bewaren?
De matrasdrager is een verhalenbundel over kantelende levens, over het onvermogen én het verlangen de levenslast te delen.

Maria Philippens

De auteur (1952-Houthem St. Gerlach) debuteerde in 2013 met de roman Genoeg geluk. Zij studeerde Maatschappelijk Werk en (overheids) Communicatie, en voltooide de Schrijversacademie met als specialisatie Romans en Korte Verhalen. Op haar Facebookpagina en www.mariaphilippens.nl vind je haar korte verhalen en blogs.

Aanmelden verplicht

Wegens corona is aanmelden verplicht via info@heuvellandbibliotheken.nl o.v.v. Valkenburg/Matrasdrager of 043-6012063.

Boeken van Maria Philippens in onze catalogus