Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Heuvellandbibliotheken zoekt vrijwilligers

  20 maart 2018

  De bibliotheek zoekt ervaren én jonge mensen, mensen die graag bezig zijn met techniek en mensen die graag hun creativiteit inzetten. Is gastvrouw/gastheer is voor u? Of bent u meer een opruimer? Misschien bent u graag degene die een warme ontvangst voorbereidt voor de gasten bij een lezing of in de bibliotheek.

  Bekijk details van Heuvellandbibliotheken zoekt vrijwilligers

 • Boekenweek 2018

  25 februari 2018

  Natuurlijk de mooiste week van het jaar, De Boekenweek! Met dit jaar het thema ‘Natuur’. Het motto is: “En toch is alles wat we doen natuur” (Leo Vroman). De Heuvellandbibliotheken hebben een uitgebreid programma.

  Bekijk details van Boekenweek 2018

 • Sluitingsdagen 2018

  27 januari 2018

  Voor een dichte deur komen te staan is nooit leuk. Vandaar dat wij u al 'in advance' op de hoogte stellen van bijzondere dagen en bijbehorende veranderende openingstijden.

  Bekijk details van Sluitingsdagen 2018

 • Nieuwe abonnementsvorm per 1 april 2018

  27 januari 2018

  De abonnementen van Heuvellandbibliotheken wijken af van die op andere plaatsen. En dat gaan we stap voor stap aanpassen. De eerste stap zetten we in 2018 en de tweede in 2019.

  Bekijk details van Nieuwe abonnementsvorm per 1 april 2018

 • Gratis online cursus "Nepnieuws: zin of onzin"

  22 november 2017

  Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Nu het internet een belangrijke nieuwsbron is en nepnieuws overal aanwezig is, is kritisch (leren) lezen en kijken belangrijker dan ooit. Daarom lanceert Cubiss vanaf 22 december een e-learning over Nepnieuws waar je leert om de zin van de onzin te onderscheiden.

  Bekijk details van Gratis online cursus "Nepnieuws: zin of onzin"

 • Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

  7 oktober 2017

  Speciaal voor jongeren is er nu de Uittrekselbank Jeugd, boordevol uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’.

  Bekijk details van Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

 • Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

  17 september 2017

  Het leercentrum in de Heuvellandbibliotheken in Eijsden en Margraten is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die - samen met de huidige ambassadeur - het 2-wekelijkse café/inloopspreekuur willen begeleiden. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief vaardig, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij een van deze leercentra echt iets voor u.

  Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

 • Leesclub Vaals zoekt nieuwe leden

  20 augustus 2017

  Beste lezers, Vind je het leuk om mee te doen in onze leesclub? Samen een boek uitzoeken en lezen en later bespreken. Bijeenkomsten om de vijf à zes weken op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00u in de bibliotheek van Vaals.

  Bekijk details van Leesclub Vaals zoekt nieuwe leden

 • Start Leercentrum SeniorWeb in Heuvellandbibliotheek Eijsden en Margraten

  16 augustus 2017

  Vanaf augustus 2017 is er in de bibliotheek van Eijsden en Margraten een leercentrum van SeniorWeb gevestigd.

  Bekijk details van Start Leercentrum SeniorWeb in Heuvellandbibliotheek Eijsden en Margraten

 • Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Heuvellandbibliotheken

  20 maart 2017

  In 2017 kun je bij de Heuvellandbibliotheken gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

  Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Heuvellandbibliotheken