Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 23)

 • Die verdraaide belastingaangifte: Je staat er gelukkig niet alleen voor! Bekijk details

  21 februari 2024

  De belastingaangifte invullen blijft voor veel mensen ieder jaar een lastige opgave. Burgers kunnen daarom op zaterdag 9 maart terecht in Centre Céramique waar vrijwilligers van de Stichting First Fiscale Rechtshulp de Landelijke Aangiftedag organiseren. Op die dag bieden zij minder kapitaalkrachtige burgers gratis hulp bij het invullen van hun belastingaangifte.

 • Vrijwilliger gezocht voor de bibliotheek in Margraten Bekijk details

  20 januari 2024

  Voor de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur zoeken wij een gastheer/gastvrouw voor de bibliotheek in Margraten.

 • Vrijwilligersfunctie Gastheer / Gastvrouw voor Bibliotheek Valkenburg Bekijk details

  2 november 2023

  Voor de bibliotheek in Valkenburg zoeken we een gastheer/gastvrouw voor de donderdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur, en donderdagavond, van 17.00 uur tot 20.00 uur.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Eijsden Bekijk details

  18 september 2023

  Tegenwoordig dien je steeds meer zaken via internet te regelen, zoals het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering, WW-uitkering, zorgtoeslag of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Heb je hier vragen over of hulp nodig? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Eijsden.

 • Laaggeletterdheid bestrijden, leesvaardigheid bevorderen en de digitaal vaardigheid versterken Bekijk details

  18 september 2023

  Op donderdag 14 september heeft Marc Rodenburg namens Stichting Heuvellandbibliotheken het nieuwe Convenant basisvaardigheden getekend. Negentien partijen in de regio Maastricht-Heuvelland werken samen aan het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid en het versterken van basisvaardigheden.

 • Leesclub Bibliotheek Margraten Bekijk details

  4 september 2023

  Hou je van lezen? Laat je je graag verrassen door boeken die je zelf niet zo gauw zou openslaan? Wil je je wat meer verdiepen in een boek, in de taal, het verhaal, de thema’s? En wil je hierover graag praten met andere leesliefhebbers? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Margraten Bekijk details

  22 augustus 2023

  Tegenwoordig dien je steeds meer zaken via internet te regelen, zoals het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering, WW-uitkering, zorgtoeslag of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Heb je hier vragen over of hulp nodig? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Margraten.

 • Oproep aan onze leden Bekijk details

  29 juni 2023

  Beste leden van de bibliotheek, In deze moderne tijd streven we voortdurend naar verbetering van onze diensten en gaan we mee met de nieuwste ontwikkelingen. Veel berichtgeving van de bibliotheek verloopt nu via post. Dit zien we graag zo veel mogelijk gewijzigd naar berichten per e-mail. We zijn ervan overtuigd dat deze overgang vele voordelen met zich meebrengt, zowel voor jullie als leden als voor de bibliotheek als geheel.

 • Tijdschriften onderdeel van Online Bibliotheek app Bekijk details

  13 maart 2023

  De TijdschriftenBieb app begon als pilot en bleek een succes. Daarom worden tijdschriften een vast onderdeel van de collectie in de Online Bibliotheek en stopt de TijdschriftenBieb app.

 • Vacature vrijwilliger Klik & Tik Bekijk details

  8 maart 2023

  Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden. Dit vormt voor veel mensen een uitdaging. De bibliotheek biedt mensen de kans hun digitale vaardigheden te verbeteren. Dit doen we samen met een bevlogen team vrijwilligers. Wil jij mensen helpen bij het leren omgaan met de computer? In Valkenburg, Berg en Terblijt, Margraten en Eijsden zoeken wij enthousiaste, geduldige en gezellige vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers bij de cursussen Klik & Tik.

Paginanavigatie