Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Eijsden Bekijk details

  18 september 2023

  Tegenwoordig dien je steeds meer zaken via internet te regelen, zoals het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering, WW-uitkering, zorgtoeslag of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Heb je hier vragen over of hulp nodig? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Eijsden.

 • Laaggeletterdheid bestrijden, leesvaardigheid bevorderen en de digitaal vaardigheid versterken Bekijk details

  18 september 2023

  Op donderdag 14 september heeft Marc Rodenburg namens Stichting Heuvellandbibliotheken het nieuwe Convenant basisvaardigheden getekend. Negentien partijen in de regio Maastricht-Heuvelland werken samen aan het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid en het versterken van basisvaardigheden.

 • Kinderboekenweek 2023 Bekijk details

  14 september 2023

  Van 4 tot en met 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is 'Bij mij thuis', en uiteraard is er dan weer van alles te doen in de bieb.

 • Leesclub Bibliotheek Margraten Bekijk details

  4 september 2023

  Hou je van lezen? Laat je je graag verrassen door boeken die je zelf niet zo gauw zou openslaan? Wil je je wat meer verdiepen in een boek, in de taal, het verhaal, de thema’s? En wil je hierover graag praten met andere leesliefhebbers? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Margraten Bekijk details

  22 augustus 2023

  Tegenwoordig dien je steeds meer zaken via internet te regelen, zoals het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering, WW-uitkering, zorgtoeslag of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Heb je hier vragen over of hulp nodig? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Margraten.

 • Belangrijke update over abonnementstarieven bij de Heuvellandbibliotheken Bekijk details

  7 juli 2023

  Als bibliotheek streven we er voortdurend naar om hoogwaardige diensten en een uitgebreide collectie materialen aan te bieden. Om dit te kunnen blijven doen, zijn we genoodzaakt om de tarieven aan te passen. Met ingang van 1 augustus 2023 worden de abonnementstarieven voor nieuwe leden verhoogd. Per 1 september 2023 verhogen de abonnementstarieven van onze diensten voor bestaande leden licht.

 • Oproep aan onze leden Bekijk details

  29 juni 2023

  Beste leden van de bibliotheek, In deze moderne tijd streven we voortdurend naar verbetering van onze diensten en gaan we mee met de nieuwste ontwikkelingen. Veel berichtgeving van de bibliotheek verloopt nu via post. Dit zien we graag zo veel mogelijk gewijzigd naar berichten per e-mail. We zijn ervan overtuigd dat deze overgang vele voordelen met zich meebrengt, zowel voor jullie als leden als voor de bibliotheek als geheel.

 • Heuvellandbibliotheken presenteert vol trots het jaarverslag 2022 Bekijk details

  28 juni 2023

  Graag brengen we het jaarverslag van Stichting Heuvellandbibliotheken onder de aandacht.

 • Herdenkingsjaar slavernijverleden Bekijk details

  24 juni 2023

  Tijdens Keti Koti herdenken en vieren we het 150 jarig jubileum van de afschaffing van slavernij in Nederland.

 • Nieuwe online cursussen bij SeniorWeb Bekijk details

  19 april 2023

  Heb je de nieuwe en vernieuwde online cursussen van SeniorWeb al ontdekt?

Paginanavigatie