• Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

4 juni 2020

De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan dat alle leden van de openbare bibliotheek vanaf 4 juni tijdelijk voor zes maanden thuistoegang krijgen tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST. Deze databanken bevatten krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

• Heuvellandbibliotheken gaan weer open 25 mei

15 mei 2020

Op 6 mei kondigde premier Rutte aan dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf eind april waren we al voorbereidingen aan het treffen voor de openstelling van onze bibliotheken. Het is uiterst belangrijk dat we een omgeving creƫren die zo veilig mogelijk is voor iedereen. De vestigingen van Heuvellandbibliotheken worden grotendeels bemenst door vrijwilligers. Zij moeten - net als de bezoekers - kunnen rekenen op een veilige omgeving.

Bekijk details van Heuvellandbibliotheken gaan weer open 25 mei

• Tijdelijk gratis hulp per telefoon bij SeniorWeb

16 april 2020

Lukt videobellen niet, loopt u vast in WhatsApp of hebt u een ander computerprobleem? Bel gratis het hulpnummer van SeniorWeb.

Bekijk details van Tijdelijk gratis hulp per telefoon bij SeniorWeb

• Goed nieuws! U kunt blijven lezen, ook nu de bieb dicht is

1 april 2020

Kun je niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch naar binnen! Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit.

Bekijk details van Goed nieuws! U kunt blijven lezen, ook nu de bieb dicht is

• Afwijkende openingstijden

18 januari 2020

Voor een dichte deur komen te staan is nooit leuk. Vandaar dat wij u al 'in advance' op de hoogte stellen van bijzondere dagen en bijbehorende veranderende openingstijden.

Bekijk details van Afwijkende openingstijden

• Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

25 september 2019

Yoleo motiveert kinderen om te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken!

Bekijk details van Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

• Heuvellandbibliotheken zijn gecertificeerd

24 maart 2019

De vijf vestigingen van Heuvellandbibliotheken zijn onlangs gecertificeerd. Dat betekent dat de bibliotheken waar maken wat ze beloven.

Bekijk details van Heuvellandbibliotheken zijn gecertificeerd

• Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie

12 maart 2019

Vanuit huis, in het buitenland of elders de digitale collectie van de bibliotheek gebruiken? Dat kan!

Bekijk details van Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie