Resultaat 1 - 10 (van 14)

• Cursus van de maand mei: Sociale psychologie

1 mei 2018

Wil je weten hoe de gedachtes, gevoelens en het gedrag van mensen worden beïnvloed door anderen? Tijdens de cursus Sociale psychologie leer je over interactie tussen mensen en tussen groepen.

Bekijk details van Cursus van de maand mei: Sociale psychologie

• Zaterdagopenstelling Bibliotheek Valkenburg gewijzigd

7 mei 2018

M.i.v. zaterdag 5 mei zijn de openingsuren van bibliotheek Valkenburg gewijzigd. Voortaan zijn we op zaterdag geopend van 10.00 – 13.00 uur.

Bekijk details van Zaterdagopenstelling Bibliotheek Valkenburg gewijzigd

• Workshops ter voorbereiding op de 21 eeuwse vaardigheden voor jeugd van 11 tot 20 jaar

17 april 2018

Creativity School begeleidt jeugd van 11 tot 20 jaar in de voorbereiding op de toekomende creatieve tijd en de ontwikkeling van de benodigde 21 eeuwse vaardigheden.

Bekijk details van Workshops ter voorbereiding op de 21 eeuwse vaardigheden voor jeugd van 11 tot 20 jaar

• Documentaires via DocsOnline beschikbaar

1 april 2018

Vanaf begin maart hebben leden van de Heuvellandbibliotheken gratis toegang tot twintig documentaires van DocsOnline. De documentaires zijn eerst alleen in de Bibliotheek te bekijken, maar later dit jaar ook thuis.

Bekijk details van Documentaires via DocsOnline beschikbaar

• Heuvellandbibliotheken nu ook op Facebook

25 maart 2018

De Heuvellandbibliotheken zijn ook te vinden op Facebook.

Bekijk details van Heuvellandbibliotheken nu ook op Facebook

• Heuvellandbibliotheken zoekt vrijwilligers

20 maart 2018

De bibliotheek zoekt ervaren én jonge mensen, mensen die graag bezig zijn met techniek en mensen die graag hun creativiteit inzetten. Is gastvrouw/gastheer is voor u? Of bent u meer een opruimer? Misschien bent u graag degene die een warme ontvangst voorbereidt voor de gasten bij een lezing of in de bibliotheek.

Bekijk details van Heuvellandbibliotheken zoekt vrijwilligers

• Sluitingsdagen 2018

27 januari 2018

Voor een dichte deur komen te staan is nooit leuk. Vandaar dat wij u al 'in advance' op de hoogte stellen van bijzondere dagen en bijbehorende veranderende openingstijden.

Bekijk details van Sluitingsdagen 2018

• Gratis online cursus "Nepnieuws: zin of onzin"

22 november 2017

Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Nu het internet een belangrijke nieuwsbron is en nepnieuws overal aanwezig is, is kritisch (leren) lezen en kijken belangrijker dan ooit. Daarom lanceert Cubiss vanaf 22 december een e-learning over Nepnieuws waar je leert om de zin van de onzin te onderscheiden.

Bekijk details van Gratis online cursus "Nepnieuws: zin of onzin"

• Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

7 oktober 2017

Speciaal voor jongeren is er nu de Uittrekselbank Jeugd, boordevol uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’.

Bekijk details van Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

• Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

17 september 2017

Het leercentrum in de Heuvellandbibliotheken in Eijsden en Margraten is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die - samen met de huidige ambassadeur - het 2-wekelijkse café/inloopspreekuur willen begeleiden. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief vaardig, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij een van deze leercentra echt iets voor u.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten