• Draag een mondkapje

8 oktober 2020

Samen veilig naar de Heuvellandbibliotheken! Vanaf 6 oktober verzoeken wij bezoekers vanaf 13 jaar dringend om een mondkapje te dragen in alle vestigingen van de Heuvellandbibliotheken. Onze collega’s dragen al een mondkapje, jij toch ook?

Bekijk details van Draag een mondkapje

• Goed nieuws! Bibliotheek Eijsden gaat vanaf oktober ook weer op zaterdag open

29 augustus 2020

Vanaf oktober opent Bibliotheek Eijsden ook op zaterdag weer haar deuren. De bibliotheek is dan weer iedere zaterdag geopend van 10.00 - 13.00 uur. Het is uiterst belangrijk dat we een omgeving creëren die zo veilig mogelijk is voor iedereen. De vestigingen van Heuvellandbibliotheken worden grotendeels bemenst door vrijwilligers. Zij moeten - net als de bezoekers - kunnen rekenen op een veilige omgeving.

Bekijk details van Goed nieuws! Bibliotheek Eijsden gaat vanaf oktober ook weer op zaterdag open

• Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

4 juni 2020

De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan dat alle leden van de openbare bibliotheek vanaf 4 juni tijdelijk voor zes maanden thuistoegang krijgen tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST. Deze databanken bevatten krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

• Afwijkende openingstijden

18 januari 2020

Voor een dichte deur komen te staan is nooit leuk. Vandaar dat wij u al 'in advance' op de hoogte stellen van bijzondere dagen en bijbehorende veranderende openingstijden.

Bekijk details van Afwijkende openingstijden

• Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

25 september 2019

Yoleo motiveert kinderen om te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken!

Bekijk details van Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

• Heuvellandbibliotheken zijn gecertificeerd

24 maart 2019

De vijf vestigingen van Heuvellandbibliotheken zijn onlangs gecertificeerd. Dat betekent dat de bibliotheken waar maken wat ze beloven.

Bekijk details van Heuvellandbibliotheken zijn gecertificeerd

• Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie

12 maart 2019

Vanuit huis, in het buitenland of elders de digitale collectie van de bibliotheek gebruiken? Dat kan!

Bekijk details van Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie