• Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

7 oktober 2017

Speciaal voor jongeren is er nu de Uittrekselbank Jeugd, boordevol uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’.

Bekijk details van Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

• Recensie Francois Robinet

25 september 2017

Elke maand verschijnen er veel nieuwe inspirerende boeken. Voortaan ontvangt u maandelijks een recensie van Valkenburgernaar Francois Robinet.

Bekijk details van Recensie Francois Robinet

• Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

17 september 2017

Het leercentrum in de Heuvellandbibliotheken in Eijsden en Margraten is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die - samen met de huidige ambassadeur - het 2-wekelijkse café/inloopspreekuur willen begeleiden. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief vaardig, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij een van deze leercentra echt iets voor u.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

• Leesclub Vaals zoekt nieuwe leden

20 augustus 2017

Beste lezers, Vind je het leuk om mee te doen in onze leesclub? Samen een boek uitzoeken en lezen en later bespreken. Bijeenkomsten om de vijf à zes weken op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00u in de bibliotheek van Vaals.

Bekijk details van Leesclub Vaals zoekt nieuwe leden

• Start Leercentrum SeniorWeb in Heuvellandbibliotheek Eijsden en Margraten

16 augustus 2017

Vanaf augustus 2017 is er in de bibliotheek van Eijsden en Margraten een leercentrum van SeniorWeb gevestigd.

Bekijk details van Start Leercentrum SeniorWeb in Heuvellandbibliotheek Eijsden en Margraten

• De collectie van uw Heuvellandbibliotheek wordt nóg beter

28 mei 2017

Zoals beloofd bij de bekendmaking van de uitslag van ons eind 2016 gehouden Klanttevredenheidsonderzoek, gaan de Heuvellandbibliotheken een aantal zaken anders en beter aanpakken.

Bekijk details van De collectie van uw Heuvellandbibliotheek wordt nóg beter

• Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Heuvellandbibliotheken

20 maart 2017

In 2017 kun je bij de Heuvellandbibliotheken gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Heuvellandbibliotheken

• Hulp nodig bij het invullen van uw belastingformulier?

14 februari 2017

Bij de Heuvellandbibliotheek Valkenburg kunt u uw belastingformulier invullen. Hiervoor is een vrijwilliger (op afspraak) aanwezig.

Bekijk details van Hulp nodig bij het invullen van uw belastingformulier?

• Volg als bibliotheeklid online cursussen van de Bibliotheek

13 november 2016

Als lid van de Heuvellandbibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of wegwijs te worden in een computerprogramma.

Bekijk details van Volg als bibliotheeklid online cursussen van de Bibliotheek

• Enthousiaste gastvrouwen en gastheren gevraagd

6 juni 2015

Voor alle vestigingen van de Heuvellandbibliotheken zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwillige gastvrouwen en gastheren die ons willen ondersteunen in de directe dienstverlening.

Bekijk details van Enthousiaste gastvrouwen en gastheren gevraagd