Resultaat 1 - 10 (van 14)

• KerstLuisteren met de gratis Luisterbieb app

7 december 2017

Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken - juist tijdens de donkere decemberdagen. Download de app, trek je warme sloffen aan en kruip lekker op de bank.

Bekijk details van KerstLuisteren met de gratis Luisterbieb app

• Cursus van de maand december: Geluk en Loslaten

1 december 2017

Voor de maand december hebben we naast de cursus van de maand een extra cursus ingekocht. Tijdens twee korte webinars vertelt Froukje Smeding ons meer over 'Loslaten' en 'Geluk'.

Bekijk details van Cursus van de maand december: Geluk en Loslaten

• Sluitingsdagen 2017

29 november 2017

Voor een dichte deur komen te staan is nooit leuk. Vandaar dat wij u al 'in advance' op de hoogte stellen van bijzondere dagen en bijbehorende veranderende openingstijden.

Bekijk details van Sluitingsdagen 2017

• Recensie Francois Robinet

29 november 2017

Elke maand verschijnen er veel nieuwe inspirerende boeken. Voortaan ontvangt u maandelijks een recensie van Valkenburgernaar Francois Robinet.

Bekijk details van Recensie Francois Robinet

• Gratis online cursus "Nepnieuws: zin of onzin"

22 november 2017

Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Nu het internet een belangrijke nieuwsbron is en nepnieuws overal aanwezig is, is kritisch (leren) lezen en kijken belangrijker dan ooit. Daarom lanceert Cubiss vanaf 22 december een e-learning over Nepnieuws waar je leert om de zin van de onzin te onderscheiden.

Bekijk details van Gratis online cursus "Nepnieuws: zin of onzin"

• Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

7 oktober 2017

Speciaal voor jongeren is er nu de Uittrekselbank Jeugd, boordevol uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’.

Bekijk details van Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

• Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

17 september 2017

Het leercentrum in de Heuvellandbibliotheken in Eijsden en Margraten is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die - samen met de huidige ambassadeur - het 2-wekelijkse café/inloopspreekuur willen begeleiden. Vindt u het leuk om senioren meer te leren over de digitale wereld? Bent u geduldig, sociaal en communicatief vaardig, en volgt u digitale ontwikkelingen op de voet? Dan is vrijwilligerswerk bij een van deze leercentra echt iets voor u.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor leercentrum Eijsden Margraten

• Leesclub Vaals zoekt nieuwe leden

20 augustus 2017

Beste lezers, Vind je het leuk om mee te doen in onze leesclub? Samen een boek uitzoeken en lezen en later bespreken. Bijeenkomsten om de vijf à zes weken op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00u in de bibliotheek van Vaals.

Bekijk details van Leesclub Vaals zoekt nieuwe leden

• Start Leercentrum SeniorWeb in Heuvellandbibliotheek Eijsden en Margraten

16 augustus 2017

Vanaf augustus 2017 is er in de bibliotheek van Eijsden en Margraten een leercentrum van SeniorWeb gevestigd.

Bekijk details van Start Leercentrum SeniorWeb in Heuvellandbibliotheek Eijsden en Margraten

• De collectie van uw Heuvellandbibliotheek wordt nóg beter

28 mei 2017

Zoals beloofd bij de bekendmaking van de uitslag van ons eind 2016 gehouden Klanttevredenheidsonderzoek, gaan de Heuvellandbibliotheken een aantal zaken anders en beter aanpakken.

Bekijk details van De collectie van uw Heuvellandbibliotheek wordt nóg beter