Nieuws

 • De nieuwe online Bibliotheek-app alvast proberen?

  1 augustus 2020

  In september lanceren we een nieuwe app, maar je kunt nu vast een kijkje nemen in de BETA-versie. Hierin vind je e-books én luisterboeken!

  Bekijk details van De nieuwe online Bibliotheek-app alvast proberen?

 • Goed nieuws! We verruimen onze openingstijden

  11 juli 2020

  Vanaf maandag 13 juli verruimen wij onze openingstijden. Bibliotheek Berg en Terblijt gaat nu ook beperkt open en bij Bibliotheek Eijsden zijn de openingstijden uitgebreid. Het is uiterst belangrijk dat we een omgeving creëren die zo veilig mogelijk is voor iedereen. De vestigingen van Heuvellandbibliotheken worden grotendeels bemenst door vrijwilligers. Zij moeten - net als de bezoekers - kunnen rekenen op een veilige omgeving.

  Bekijk details van Goed nieuws! We verruimen onze openingstijden

 • Zomervakantie

  1 juli 2020

  We hebben een selectie gemaakt van boeken die je kunt lezen in de zomer. Er zit voor iedereen iets tussen. Bijvoorbeeld tips om thuis vakantie te vieren, ook voor kinderen, maar ook tips voor barbecue en andere “buiten-eet-activiteiten”.

  Bekijk details van Zomervakantie

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  21 juni 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

  4 juni 2020

  De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan dat alle leden van de openbare bibliotheek vanaf 4 juni tijdelijk voor zes maanden thuistoegang krijgen tot diverse verdiepende bronnen in databanken van vier leveranciers: BSL (Springer/Nature), EBSCO, GALE en PROQUEST. Deze databanken bevatten krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

  Bekijk details van Thuistoegang verdiepende bronnen voor onze leden

 • Afwijkende openingstijden

  18 januari 2020

  Voor een dichte deur komen te staan is nooit leuk. Vandaar dat wij u al 'in advance' op de hoogte stellen van bijzondere dagen en bijbehorende veranderende openingstijden.

  Bekijk details van Afwijkende openingstijden

 • Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

  25 september 2019

  Yoleo motiveert kinderen om te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken!

  Bekijk details van Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

 • Heuvellandbibliotheken zijn gecertificeerd

  24 maart 2019

  De vijf vestigingen van Heuvellandbibliotheken zijn onlangs gecertificeerd. Dat betekent dat de bibliotheken waar maken wat ze beloven.

  Bekijk details van Heuvellandbibliotheken zijn gecertificeerd

 • Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie

  12 maart 2019

  Vanuit huis, in het buitenland of elders de digitale collectie van de bibliotheek gebruiken? Dat kan!

  Bekijk details van Bibliotheek biedt thuisgebruik digitale collectie