Makkelijk Lezen Plein (MLP)

Een op de tien kinderen heeft moeite met lezen. In de bibliotheek krijgen zij voortaan een VIP-behandeling. Want de leukste, spannendste en makkelijk te lezen boeken zijn daar samen met andere materialen bijeen gebracht op het Makkelijk Lezen Plein (MLP).

Voor wie?

Het MLP is er voor kinderen van de basisschool met leesproblemen. De grootste groep bestaat uit kinderen met dyslexie. Maar ook kinderen met concentratieproblemen, zoals ADHD, of kinderen met een taalachterstand, kunnen moeite hebben met lezen. Al deze kinderen hebben baat bij de media op het MLP.

De MLP-collectie bestaat uit een gevarieerd aanbod van verschillende materialen. Deze zijn speciaal uitgezocht om het leesplezier van uw kind te bevorderen. De boeken en materialen zijn op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Niet in rijen op alfabetische volgorde, maar op onderwerp bij elkaar met de voorkant duidelijk zichtbaar naar voren.

MLP Materialen

  • Voorleesboeken: door te luisteren naar voorlezen verwerven kinderen een grote woordenschat en een beter tekstbegrip.
  • Luisterboeken: de tekst van kinderenboeken wordt volledig voorgelezen op cd. Zo kunnen kinderen zelfstandig genieten van een boek.
  • Spannende, leuke leesboeken: boeken die vanaf de eerste bladzijde boeiend of spannend zijn en makkelijk om te lezen.
  • Verfilmde boeken op dvd: veel leuke jeugdboeken zijn verfilmd. Hier kunnen kinderen die moeite hebben met lezen de rijke belevingswereld van verhalen en boeken ervaren.
  • Informatieve dvd’s: over onderwerpen zoals rekenen, taal, natuur, dier, mensen of techniek.
  • Makkelijk te lezen informatieve boeken: voor werkstukken en spreekbeurten zijn boeken bijeengebracht met niet te veel tekst, een rustige lay-out en met duidelijke letters. Hier staat aantrekkelijk materiaal voor een werkstuk of spreekbeurt.

Waar vindt u het MLP?

Het MLP vindt u in de bibliotheken Vaals, Margraten en Eijsden