Informatiepunt Passend Lezen

In de bibliotheek Valkenburg vindt u een informatiepunt Passend Lezen. Bibliotheekservice Passend Lezen verschaft onder het motto: ‘Lezen kan altijd’ hulpmiddelen voor visueel gehandicapten.

Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het 'gewone' lezen niet of niet meer door een visuele of andere leesbeperking? Dan kan de dienstverlening passend lezen voor u een uitkomst zijn.

In Valkenburg vindt u naast een ruime collectie Grootletterboeken en luisterboeken, informatie over leeshulpmiddelen, waaronder de daisy-rom speler en informatie over Passend Lezen. Meer informatie over passend lezen vindt u op PassendLezen.nl.

Bibliotheek Aan Huis Service

Bent u niet in staat om de bibliotheek te bezoeken? Dan hebben de Heuvellandbibliotheken de 'Bibliotheek aan huis service' voor u ontwikkeld.

Gratis! Makkelijk lezen e-book

Schrijfster Karin Giphart heeft in opdracht van de Vereniging van Limburgse Bibliotheken (VLB) een kort verhaal geschreven over Limburg. ‘Wandelen met mijn moeder’ is een makkelijk leesbaar boekje voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen. Dit boek is leesbaar op pc, mac, laptop, tablet en de meeste smartphone's. Klik hier om het boek te lezen.