Literatuur op De Parade Den Haag 2018

13 juli 2018 t/m 22 juli 2018 | Westbroekpark, Den Haag

In totaal spelen er tijdens De Parade 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor jong, oud en alles daar tussenin.

Het Paradeprogramma bestaat voor het merendeel uit voorstellingen die speciaal voor het festival gemaakt zijn en verandert iedere stad.

Deze zomer zie je onder andere Sander van de Pavert, hij geeft een kijkje achter de schermen bij het maken van zijn humoristische Lucky TV-filmpjes. Alex Klaassen en Henry van Loon zijn ook weer van de partij met hun wereldberoemde band H.E.A.R.. In The Sound of Mucus gaat Porgy Franssen met zijn familie de strijd aan met de Von Trapps.

Wilbert Gieske vertelt in Wachten op Macbeth het verhaal van een soap-acteur die Macbeth zou willen spelen. Toneelgroep Oostpool presenteert Allemaal mensen #5 & #6; een serie korte voorstellingen met jong talent in regie van Marcus Azzini. Wart Kamps en Stephanie Louwrier laten The Carpenters weer herleven in hun extravagant en absurd therapie-spektakel. De makers van de hit Watskeburt?! de musical, presenteren Marvellous – The Deleted Scenes; de eerste superhelden saga musical happening ter wereld.

Data 2018

Rotterdam, Museumpark: vrijdag 29 juni t/m zondag 8 juli

Den Haag, Westbroekpark: vrijdag 13 t/m zondag 22 juli

Utrecht, Moreelsepark: vrijdag 27 juli t/m zondag 12 augustus

Amsterdam, Martin Luther Kingpark: vrijdag 17 t/m zondag 2 september

Meer informatie: De Parade.