Onze catalogus is vernieuwd

Gepubliceerd op: 19 juni 2017 20:45

Vanaf 8 juni is de catalogus van de Heuvellandbibliotheken aangesloten op de Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC). In onze catalogus vind je voortaan het totale bezit van de Nederlandse Openbare Bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Bij deze catalogus hoort een nieuwe manier van zoeken. U kunt in de nieuwe catalogus op een ‘google-achtige’ manier zoeken door het intypen van één of meer woorden (gescheiden door een spatie) in het zoekveld. U hoeft niet meer te kiezen voor auteur of titel.

De zoekresultaten tonen in principe dat wat er in onze bibliotheek beschikbaar is, maar er zijn meer opties. Linksboven kunt u ook klikken op 'In de provincie' of 'In heel Nederland'. Aan de linkerkant vindt u de zoekhulp met allerlei mogelijkheden om de zoekresultaten te filteren met behulp van verfijningen.

Wat zit er in de catalogus?

De zoekresultaten tonen in principe dat wat er in onze bibliotheek beschikbaar is, maar er zijn meer opties:

• Provinciale en landelijk bezit van openbare bibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek
  • 15.000 ebooks die beschikbaar zijn voor bibliotheekleden
  • Muziektitels (cd’s en dvd’s) van de Centrale Discotheek Rotterdam die zijn aan te vragen voor bibliotheekleden
  • Online bladmuziek, voor iedereen te downloaden
  • Jeugdbieb, een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.