Nieuwe abonnementsvorm per 1 april 2018

Gepubliceerd op: 27 januari 2018 10:42

De abonnementen van Heuvellandbibliotheken wijken af van die op andere plaatsen. En dat gaan we stap voor stap aanpassen. De eerste stap zetten we in 2018 en de tweede in 2019.

Waarom een verandering?

Zowel regionaal als landelijk werken wij namelijk samen met andere bibliotheken. Dat betekent dat u in steeds meer bibliotheken in de regio en zelfs in het hele land terecht kunt. U heeft daarmee toegang tot een ongelooflijk groot aantal boeken, kranten, tijdschriften, e-books, dvd’s, cd’s, luisterboeken, enzovoort. En dat voor de prijs van één of twee boeken in de winkel! Om die toegang mogelijk te maken, passen wij onze systemen en abonnementen aan.

Wat verandert er?

Wij maken het soort abonnementen overzichtelijker en we passen de prijs in twee fases aan. Voordeel is dat u met uw abonnement in steeds meer bibliotheken terecht kunt én voortaan betaalt u geen leengeld meer. Nadeel is dus dat de prijzen iets stijgen en meer in lijn komen met de gangbare tarieven elders in het land.

Welke abonnementen zijn er?

Voortaan hebben we nog maar drie vormen (tegen voorheen tien): Basic, Standaard en Comfort.

• Basic: u kunt media lenen en betaalt per geleend medium € 2,-. Reserveringen kosten € 1,-
  • Standaard: u kunt alle media lenen met uitzondering van e-books. Reserveringen kosten € 1,-
  • Comfort: u kunt alle media lenen, in grotere aantallen en voor een langere periode, u heeft maximale toegang tot e-books en kunt gratis reserveren.
Per 1 april 2018 Tarief 2018 Wordt in 2019 Tarief 2019
Jeugdabonnement gratis Jeugdabonnement gratis
Basic gratis Basic gratis
Standaard €27,00 Standaard €32,00
All-in Volwassenen €37,00 Comfort €42,00
Comfort €42,00 Comfort €42,00
Senioren €18,00 Senioren €22,00
Comfort Senioren €33,00 Comfort €42,00

Als u al een abonnement heeft krijgt u voor de vervaldatum een brief waarin we alles voor u op een rijtje zetten en u ook informeren wat u kunt doen als u kiest voor een andere abonnementsvorm.