Nieuw in de bibliotheek: De Jeugduittrekselbank

Gepubliceerd op: 7 oktober 2017 11:38

Speciaal voor jongeren is er nu de Uittrekselbank Jeugd, boordevol uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte ‘snuffelteksten’.

De uittreksels bevatten een samenvatting, een bespreking van onderwerp, titel, opbouw, personages, taal en stijl. Ook wordt er aandacht geschonken aan reacties op het boek en achtergronden die voor een goed begrip belangrijk zijn. Een uitstekende bron voor werkstukken en boekbesprekingen

De Jeugduittrekselbank is alléén in de bibliotheek te raadplegen. Vraag ernaar bij onze medewerkers.

Andere digitale bronnen

Naast bovengenoemde Jeugduittrekselbank hebben we nog veel meer digitale bronnen in de aanbieding. Iets opzoeken in een online woordenboek of encyclopedie? Bladeren door gedigitaliseerde edities van dag- en weekbladen? Eindeloos muziek luisteren? Kijken of er een uittreksel of recensie van een bepaald boek is? Een E-book downloaden of luisteren naar een gesproken boek? Of wil jij liever je kennis opfrissen en je vaardigheden vergroten? Kom naar de Bibliotheek. Op de computers die hier staan, kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu bibliotheeklid bent, of niet. Daarnaast vind je er ook digitale bronnen die je buiten de bibliotheek kunt raadplegen.