Nederland Leest

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019 13:14

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2019 is dit Duurzaamheid.

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Cadeau van de bibliotheek

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau, met als titel Winterbloei.

De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Gedurende de hele maand november kunnen volwassen bibliotheekleden op vertoon van de bibliotheekpas het boek gratis* ophalen tijdens openingstijden.

* Zolang de voorraad strekt!