Nationale voorleesdagen 2022

Gepubliceerd op: 15 januari 2022 11:23

De nationale voorleesdagen vinden dit jaar plaats van woensdag 26 januari tot en met 5 februari. Het boek “Maar eerst ving ik een monster” van Tjibbe Veldkamp is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2022 en staat centraal tijdens de nationale voorleesdagen.

Dit is het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden! Kom je ook met je kind komen luisteren naar dit mooie verhaal? Dat kan in de volgende vestigingen:

• Woensdag 26-01-2022 om 10.30 uur - Bibliotheek Eijsden
  • Woensdag 26-01-2022 om 15.00 uur - Bibliotheek Valkenburg
  • Vrijdag 28 -01-2022 om 10.00 uur - Bibliotheek Vaals
  • Maandag 31-01-2022 om 11.00 uur - Bibliotheek Margraten
  • Woensdag 02-02-2022 om 10.30 uur - Bibliotheek Berg en Terblijt

De activiteit is in de ochtend voor kinderen van ongeveer 1,5 tot 4 jaar en in Valkenburg ‘s middags voor kinderen tot en met 6 jaar. Aanmelden is verplicht via info@heuvellandbibliotheken.nl onder vermelding van nationale voorleesdagen en naam van de bibliotheek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen vindt ook de kwartfinale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Aan deze kwartfinale doen vier schoolkampioenen mee uit het Heuvelland en één schoolkampioen uit Meersen. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen zal de kwartfinale live plaats vinden of middels een ingezonden voorleesfilmpje. Een driekoppige jury zal beoordelen welke 2 schoolkampioenen doorgaan naar de halve finale in Maastricht.

Of de activiteiten doorgaan hangt af van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Als er sprake is van een harde lockdown dan zullen de activiteiten helaas niet door kunnen gaan, dus houd onze website in de gaten.

Bekijk ook onze speciale themapagina met voorleestips.