Landelijke BoekStartdag in Bibliotheek Margraten

Gepubliceerd op: 20 mei 2023 19:14

Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de landelijke BoekStartdag bij de Bibliotheek Margraten plaats! De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag niet alleen een extra hartelijk welkom, maar kunnen ook leuke dingen doen in de bibliotheek.

Tijdens de landelijke BoekStartdag vindt er voor baby’s en kinderen van 0 tot 3 jaar en hun ouders/verzorgers drie gratis workshops plaats.

Luisteren spreekt voor zich bij voorlezen, maar kijken? Ja dat kan! De voorleesworkshops voor de kinderen van 2 tot 3 jaar worden ondersteund met gebaren. Gebaren maken verhaaltjes en liedjes nog leuker voor jonge kinderen. Kinderen horen niet alleen taal maar kunnen ook iets zien en dat maakt het verhaal nog spannender, levendiger en grappiger. Daarnaast kunnen gebaren een positieve bijdrage leveren aan de spraak-taalontwikkeling en de sociaal emotionele ontwikkeling van een peuters.

Voor baby’s, dreumesen en hun ouders/verzorgers vindt er de gratis workshop ‘ Vertellen met je handjes’ plaats.
Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Maak gebruik van babygebaren. Tijdens deze gezellige gebarenworkshop leer je hier meer over.

Tijdens deze interactieve en muzikale workshop zullen ouder en kind:

  • Ervaren hoe leuk en gemakkelijk babygebaren toegepast kunnen worden bij het voorlezen, spelen en zingen.
  • Tijdens zingen, spelen en voorlezen babygebaren leren.
  • Ontdekken hoe interactief samen lezen, zingen en spelen kan zijn.
  • Meer leren over babygebaren en de positieve effecten op de spraak-taalontwikkeling.

Alle workshops worden verzorgd door Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebarendocent van ‘Babycoaching Esther’.
Wil je meedoen? Meld je dan aan via de aanmeldknop of via 043 4589151.

Weet je ook dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Kinderen van 0-2 jaar krijgen bij hun lidmaatschap een gratis BoekStartkoffertje, met twee leuke boekjes en informatie. Ook hebben we een leuke attentie voor de kinderen vanaf 2 jaar.

Kom je ook naar de BoekStartdag om een koffertje op te halen voor je kindje?

Aanmelden