Goed nieuws! Bibliotheek Eijsden gaat vanaf oktober ook weer op zaterdag open

Gepubliceerd op: 29 augustus 2020 19:23

Vanaf oktober opent Bibliotheek Eijsden ook op zaterdag weer haar deuren. De bibliotheek is dan iedere zaterdag geopend van 10.00 - 13.00 uur.

Het is uiterst belangrijk dat we een omgeving creëren die zo veilig mogelijk is voor iedereen. De vestigingen van Heuvellandbibliotheken worden grotendeels bemenst door vrijwilligers. Zij moeten - net als de bezoekers - kunnen rekenen op een veilige omgeving.

Welke maatregelen hebben wij genomen

Uiteraard zijn er voldoende beschermingsmaatregelen genomen conform de RIVM richtlijnen:

• Onze medewerkers zijn zorgvuldig geïnstrueerd.
  • Er zijn kuchschermen geplaatst.
  • Desinfectiemiddelen staan klaar.
  • Er zijn looproutes gecreëerd zodat iedereen voldoende ruimte heeft.
  • De leeszaal is dicht.
  • De koffieautomaat is voorlopig buiten gebruik.
  • Elk ingeleverd boek wordt 36 uur apart gehouden.

Wat vragen wij van jou

We hebben jouw hulp nodig om van de bibliotheek een plek te maken waar elke bezoeker op een veilige manier boeken kan lenen. Daarom vragen we jou om de volgende regels in acht te nemen:

• Kom indien mogelijk alleen naar de bibliotheek.
  • Je mag de bibliotheek alléén bezoeken om boeken in te leveren en/of te lenen.
  • Computergebruik is mogelijk na telefonische reservering.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Geen toegang bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (vanaf 38 C°) en/ of benauwdheidsklachten.
  • Reinig je handen bij binnenkomst.
  • Inleveren boeken: bij binnenkomst svp de boeken op de tafel bij de ingang plaatsen.
  • Uitlenen gebeurt via zelfbediening.
  • Koffieautomaten zijn niet in gebruik.
  • Volg ALTIJD de aanwijzingen van de medewerkers op.

De vernieuwde openingstijden* zijn:

* Mocht het nodig zijn kunnen de openingstijden gewijzigd worden. Houd daarom altijd onze website in de gaten.

** Per 1 oktober.

Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Dank voor je begrip en je medewerking. Blijf gezond en we ontvangen je graag in onze bibliotheekvestigingen!