Heuvellandbibliotheken gaan weer open 25 mei

Gepubliceerd op: 15 mei 2020 19:23

Op 6 mei kondigde premier Rutte aan dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf eind april waren we al voorbereidingen aan het treffen voor de openstelling van onze bibliotheken. Het is uiterst belangrijk dat we een omgeving creëren die zo veilig mogelijk is voor iedereen. De vestigingen van Heuvellandbibliotheken worden grotendeels bemenst door vrijwilligers. Zij moeten - net als de bezoekers - kunnen rekenen op een veilige omgeving.

Welke maatregelen hebben wij genomen

Voor een aantal vestigingen hebben we de openingstijden moeten aanpassen.
De bibliotheek in Berg en Terblijt is nog niet open omdat we hier (nog) geen zelfbediening hebben.
Uiteraard zijn er voldoende beschermingsmaatregelen genomen conform de RIVM richtlijnen:

• Onze medewerkers zijn zorgvuldig geïnstrueerd.
  • Er zijn kuchschermen geplaatst.
  • Desinfectiemiddelen staan klaar.
  • We gebruiken winkelmandjes om het aantal bezoekers te kunnen doseren.
  • Er zijn looproutes gecreëerd zodat iedereen voldoende ruimte heeft.
  • De leeszaal is dicht.
  • De koffieautomaat en toiletten zijn voorlopig buiten gebruik.
  • Elk ingeleverd boek wordt 72 uur apart gehouden.

Wat vragen wij van jou

We hebben jouw hulp nodig om van de bibliotheek een plek te maken waar elke bezoeker op een veilige manier boeken kan lenen. Daarom vragen we jou om de volgende regels in acht te nemen:

• Kom indien mogelijk alleen naar de bibliotheek.
  • Jonger dan 16 jaar? Je mag alleen naar binnen onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Je mag de bibliotheek alléén bezoeken om boeken in te leveren en/of te lenen.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
  • Eén boodschappenmandje per persoon is VERPLICHT.
  • Geen mandje beschikbaar? Wacht tot er weer één beschikbaar is. Hierdoor kunnen wachttijden ontstaan, houd hier svp rekening mee.
  • Geen toegang bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (vanaf 38 C°) en/ of benauwdheidsklachten.
  • Reinig je handen bij binnenkomst.
  • Inleveren boeken: bij binnenkomst svp de boeken op de tafel bij de ingang plaatsen.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Uitlenen gebeurt via zelfbediening.
  • Toiletten en koffieautomaten zijn gesloten.
  • Volg ALTIJD de aanwijzingen van de medewerkers op.

De voorlopige openingstijden* zijn:

* Mocht het nodig zijn kunnen de openingstijden gewijzigd worden. Houd daarom altijd onze website in de gaten. Bibliotheek Berg en Terblijt blijft voorlopig gesloten.

Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Dank voor je begrip en je medewerking. Blijf gezond en we ontvangen je graag in onze bibliotheekvestigingen!