Aanbod digitale cursussen Heuvellandbibliotheken

Gepubliceerd op: 31 december 2018 09:27

Heeft u nog weinig of geen ervaring met internet of computer en wilt u er graag meer mee doen? Dan zijn de cursussen 'Klik en Tik', Digisterker en 'Digitale snelweg' iets voor u!

Cursus Klik en Tik

Heeft u nog helemaal geen ervaring met een computer of wilt u er graag meer mee doen? We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. U leert typen, e-mailen en u gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kunt u zelf gaan oefenen op één van onze laptops. Als u er niet uit komt is dit helemaal geen probleem. De aanwezige docent kan u alle hulp bieden die u nodig heeft. Het zijn 4 dagdelen van 2 uur. Kosten € 12.

Waar?
Bibliotheek Eijsden: Start cursus op woensdagmiddag 16 januari van 12:30 - 14:30 uur

U kunt zich inschrijven via info@heuvellandbibliotheken.nl o.v.v. Klik & Tik Eijsden en uw telefoonnummer of bel 043 4589151

Cursus Digitale Snelweg

Wilt u (beter) leren omgaan met Windows 10? De verkenner wordt behandeld en u leert hoe u mappen kunt aanmaken, kopiëren en verwijderen, Word teksten opmaken, knippen en plakken, foto’s uploaden. U leert hoe u op een veilige manier kunt internetten en e-mailen, het kopen en betalen via internet. Ook efficiënt werken met de muis en het toetsenbord komen uitgebreid aan de orde. Enige ervaring met Windows is wel wenselijk. Het zijn 7 dagdelen van 2 uur. Kosten € 21.

Dit zijn de bibliotheken met volgende startdata:
Bibliotheek Eijsden: Start cursus op woensdagochtend 16 januari van 10:00 - 12:00  uur
Bibliotheek Vaals: Start cursus op maandagochtend 11 maart van 10:00 - 12:00 uur

U kunt zich inschrijven via info@heuvellandbibliotheken.nl o.v.v. Digitale Snelweg met de bibliotheek van uw keuze en uw telefoonnummer of bel 043 4589151.

Cursus Digisterker

Wilt u leren hoe u gebruik kunt maken van de digitale diensten van de gemeente, het UWV en Mijn Overheid? Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die u steeds meer via internet regelt. Veel mensen vinden dit lastig. U leert in deze cursus hoe u iets moet aanvragen bij de gemeente. U krijgt te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Mijn Overheid en de Berichtenbox komen ook aan bod. Met behulp van het bijbehorende werkboek gaan we diverse opdrachten uitvoeren. Het zijn 4 dagdelen van 2 uur. Kosten € 12.

Dit zijn de bibliotheken met volgende startdata:
Bibliotheek Margraten: Start cursus op vrijdagochtend 18 januari van 10:00  - 12:00 uur
Bibliotheek Vaals: Start cursus op maandagmiddag 11 maart van 12:30 – 14:30 uur

U kunt zich inschrijven via info@heuvellandbibliotheken.nl o.v.v. Digisterker met de bibliotheek van uw keuze en uw telefoonnummer of bel 043 4589151.