19e Literaire Zomer in de Heuvellandbibliotheken

Gepubliceerd op: 12 juli 2018 20:22

Het 19e trinationale literatuurfestival Literarischer Sommer | Literaire Zomer biedt Duitse, Vlaamse en Nederlandse lezers de gelegenheid literatuur uit eigen land en uit hun buurland te leren kennen en tijdens lezingen in juli en september met auteurs in gesprek te gaan.

Het festival legt sterkere nadruk op meertaligheid met twee nieuwe evenementen: in nauwe samenwerking met het Goethe-Institut in Amsterdam worden auteurs en hun vertalers uitgenodigd. De eerste gasten die we verwelkomen zijn Mareike Kr├╝gel en haar vertaler Bonella van Beusekom op woensdag 8 augustus in de bibliotheek van Vaals en de Vlaamse auteur Lize Spit en haar vertaler Helga van Beuningen op vrijdag 19 juli in de bibliotheek van Valkenburg. Auteur en vertaler presenteren samen de roman en de respectieve Nederlandse en Duitse vertaling. Aanvang van deze lezingen is 19.00u.

Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.literarischer-sommer.eu.