Tentoonstelling “Beeld Alz….Stem”

20 oktober 2018 t/m 17 november 2018 | Bibliotheek Vaals

In samenwerking met Stichting Alzheimer Nederland (regio: Zuid-Zuidwest-Limburg) presenteert bibliotheek van Vaals een tentoonstelling van schilderijen.

Het gaat om schilderijen, gemaakt door mensen met een bepaalde vorm van dementie, waar onder Alzheimer. De werken zijn gemaakt tijdens twee workshops, gegeven door Marie José Hofmans-Wouters uit Slenaken, en op het zorgatelier Maastricht. De expositie wil aantonen dat het krijgen van een aandoening aan de hersenen niet zondermeer betekent dat men niets meer kan creëren.

Het komt daarentegen vaak voor dat, wanneer de ratio en het cognitieve vermogen wat afneemt, er meer ruimte komt voor uitingen van gevoelsmatige aard. De kunstwerken laten dat ook zien in kleurgebruik en onderwerp; blijheid, woede, somberheid, plezier, religieuze beleving etc.etc. Boeiend om te zien!