Kunst 'boven' de Bieb

29 oktober 2017 t/m 26 januari 2018 | Bibliotheek Valkenburg

Kunstkring Henri Jonas organiseert weer een tentoonstelling met Peter Werres, Jozé Zurstraszen en Jean Spronck.

Peter Werres

Reeds enkele jaren schildert Peter Werres met enthousiasme diverse landschappen en karakteristieke steden met hun
aparte architectuur. Venetië en Parijs zijn z’n lievelingssteden, maar ook de kuststreek van zuid Europa is vanwege het licht, de zon, een geliefd onderwerp voor zijn werken, alhoewel langzaamaan hij toch steeds meer geobsedeerd raakt van zijn eigen omgeving.
Het Geuldal met zijn vele kastelen en prachtige landschap vormen de laatste tijd ook steeds meer de onderwerpen van zijn werken.
Zijn schilderijen zijn vaag realistisch met een hang naar het impressionisme.
Hij schildert voornamelijk op linnen met olieverf.
Op het ogenblik is er ook een expositie in Hotel Krijtland te Epen.

Jozé Zurstraszen

Jozé Zurstraszen is al 25 jaar lid van Kunstkring Henri Jonas te Valkenburg (LB) en 12 ½ jaar van Art-Team (België).
Opleidingen: o.a. Beeldende Kunsten te Heerlen en Maastricht.
Zij is begonnen bij Appie Drielsma met keramiek en brons (Heerlen), zowel beelden als potten. Waarbij later de technieken raku en pitfire erbij kwamen.
Sinds 1985 heeft zij zich intensief in het schilderen ontwikkeld en met de onvoorspelbare natuur om ons heen als inspiratie. De Kosmos… in al zijn verscheidenheid.
Ook door muziek en mensen. Daarom is deze expositie gewijd aan de muzikant/artiest “Herman Brood”. Deze serie schilderijen (7-tal) heten dan ook “mijn Broodjes” !
Exposities hebben sinds 1993 regelmatig plaatsgevonden in de regio's Aken, Limburg en Kanne (België).

Jean Spronck

Het werk van Jean Spronck heeft een decoratief karakter, met een knipoog naar het impressionisme. Het landschap is zijn inspiratiebron, dat hij met snelle schetsen en sfeerbeelden met pastel of olieverf vastlegt. Compositie, vlakverdeling en kleur spelen de hoofdrol, details zijn niet altijd belangrijk, het gaat om het geheel.
Afkomstig uit Sibbe-Valkenburg volgde Jean, naast zijn werk als huisschilder, de 5 jarige avondopleiding aan de Stadsacademie te Maastricht. Sinds 1975 is hij lid van de Schildersgroep Maastricht, en vanaf 1989 van de heropgerichte Kunstkring Henri Jonas te Valkenburg. Hij heeft aan verschillende tentoonstellingen, meestal in het zuiden van het land, deelgenomen.