Expositie schilderijen Yvonne Urlings - van den Bosch

5 oktober 2017 t/m 31 december 2017 | Bibliotheek Eijsden

Kosten: gratis

Toen Yvonne gevraagd werd of ze wilde exposeren in de bieb in Eijsden, dacht ze meteen: Leuk, maar durf ik dat wel? Ik ben nog niet zo lang bezig met schilderen, ik moet nog heel veel leren, dus of mijn werken de moeite waard zijn om in een bieb op te hangen, ik weet het niet. Maar ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en dus hangen er nu een aantal schilderijen van haar.

Ze heeft drie seizoenen geschilderd bij Leon Janssen van Kumulus en sinds kort een halve dag per week les van Hans MulderMarcelis. Twee tegenpolen. Yvonne schildert voor haar plezier en zou het de hele dag kunnen doen, maar omdat ze ook nog met veel andere dingen bezig is, komt het er vaak niet van. Haar kinderen en kleinkinderen wonen in de buurt en die gaan natuurlijk vóór alles, en daar geniet ze ook ontzettend van. Zij zijn natuurlijk vaak het onderwerp van haar oefenwerk. Yvonne vindt dat ze nog een lange weg te gaan heeft, maar ze leert met heel veel plezier. En dat vind ze minstens zo belangrijk.