Expositie schilderijen Jaklien Bodagh

8 januari 2018 t/m 1 april 2018 | Bibliotheek Eijsden

“Toen ik zo’n 20 jaar geleden met mijn man uit Irak vertrok heb ik mijn schilderspullen meegenomen. De olieverf heb ik altijd bewaard maar het duurde het tot zo’n 3 jaar geleden dat ik weer ben gaan schilderen.

In mijn schilderijen zit nog steeds het gevoel van mijn geboorteland. Je ziet de vrouwen en de warme kleuren van het land. Een groep vrouwen die samen op pad gaat om water te halen, vrouwen met de typische kleding en de dieren. Een Arabisch paard heeft toch echt een andere bouw dan een Europees paard.

We zijn een gezin met twee culturen. Mijn kinderen zijn hier opgegroeid maar ik vind het mooi dat we ze ook onze eigen cultuur hebben kunnen meegeven. Hoewel ik hier gelukkig ben zal Irak altijd in mijn hart blijven. Ik kan er niet meer naartoe terug. Alle familie is moeten vluchten en het is er nog steeds niet veilig”. Aldus Jaklien Bodagh.