Expositie schilderijen Fer Schiffeleers

8 oktober 2018 t/m 31 december 2018 | Bibliotheek Eijsden

Tijdens de openingstijden van de bibliotheek zijn de schilderijen te bekijken.

Fer Schiffeleers vertelt:

73 jaar geleden werd ik geboren boven een winkel in de Grote Staat te Maastricht. Buitenspelen was er niet bij. Ik hield mij zelf bezig met enig speelgoed en vooral met tekenen. Na enige jaren ging ik over op pentekeningen waarmee ik enorm veel succes had in de jaren 80. Er volgden opdrachten van porseleinfabrieken, papierfabriek, Mosa, Leger des Heils, W.N.F. en vele particulieren.
Hierna ging ik mij concentreren op olieverf. Er volgden vele portretopdrachten, maar ik maakte ook stadsgezichten, bloemen, landschappen, dieren enz.

Veel succes had ik in 2002 met het panorama van Maastricht. Een schilderij van 13 meter breed, dat in 2 weken 23.000 mensen naar het Centre Ceramique trok.

Verder restaureerde ik schilderijen en beelden voor de Sint Servaas kerk, ontwierp uniformen, vaandels, toneeldecors en maakte een maquette van Romeins Maastricht. Deze werd aangekocht door de Gemeente.

Verder geef ik al ruim 40 jaar rondleidingen door ‘’oud Maastricht”