Expositie Riekie Janssen-Sintzen

10 november 2019 t/m 31 december 2019 | Bibliotheek Eijsden

Monumentale vormgeving in kleur.

Riekie vertelt:
Na het afronden van mijn opleiding monumentale vormgeving met als hoofdzaak schilderen, werkte ik geruime tijd als grafisch vormgeefster. Dit heeft sporen in mijn werk achtergelaten. Na de geboorte van mijn kinderen pakte ik het beeldend werk weer volledig op.

In 1989 startte ik een vervolgopleiding aan de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam. Sinds die tijd werk ik met een groep kunstenaars aan gezamenlijke thema‚Äôs op verschillende plekken in ons land. In mijn werk ben ik steeds op zoek naar uitdagingen.

Mijn werk is heel veelzijdig, ook de technieken waar in het is uitgevoerd. Mijn schilderingen zijn niet alleen op canvas, maar ook op zijde, katoen en vilt. Ik werk graag naar thema. Mijn werk staat symbool voor mijn levensbeeld. Als colorist probeer ik de wereld op mijn manier te verwarmen.