Expositie Quilts van Joke Kost

1 juli 2019 t/m 30 september 2019 | Bibliotheek Valkenburg

Ongeveer 16 jaar geleden is Joke begonnen met de eerste lessen traditioneel patchwork/quilten.

Hierover schrijft ze:

"Een lang gekoesterde wens kwam in vervulling. Het was geweldig om te leren hoe die prachtige quilts/spreien die ik altijd al zo bewonderde tot stand komen. Vaak ook met een mooi, interessant, ontroerend verhaal erbij. En al die mogelijkheden en keuzes! Spreien, placemats, kussens en tafelkleedjes, noem maar op, maar het leukste vind ik nu om wandkleden te maken naar eigen idee. Stoffen bij elkaar zoeken, een idee/foto/gedachte proberen om te zetten in een wandkleed is inmiddels een passie geworden. Het patchwork wordt machinaal gedaan, de afwerking gebeurt meestal met de hand. Met veel enthousiasme zijn de werken in deze tentoonstelling tot stand gekomen. Ik wens u veel plezier met het bekijken ervan".

Joke Kost