Expositie Piet Schuttelaar, Fotografie en Poëzie

1 januari 2018 t/m 1 juli 2018 | Bibliotheek Valkenburg

Mijn naam is Piet Schuttelaar. Ik woon in Stein samen met mijn vrouw Rietje. Zij is een echt Vallekebergs maedje: ( haar moeder was Lieske Pisters van de Nieuweweg )

Mijn passie fotografie combineer ik vooral met mijn natuurbeleving. Maar ook de mens vind ik intrigerend en vaak fotogeniek. Daarnaast schrijf ik poëzie. Ik geef presentaties, fotoworkshops en houd fotobesprekingen en –beoordelingen. Ik ben columnist voor VIA Lokaal, waar ik wekelijks een artikel - aangekleed met een foto - schrijf over mijn struintochten / ervaringen. Ik publiceer in diverse natuurbladen. Tevens ben ik eindredacteur van De Natuurgids. Ik heb diverse foto-opleidingen genoten en 11 jaar part-time bij een beroepsfotograaf gewerkt.

Ik heb een uitgebreide fotocv met prijzen, bijzondere markeringen en herinneringen, maar terugkijkend zijn dat niet meer dan smakelijke hapjes tussendoor. Ik concentreer me vooral op het huidige moment, met een knipoog naar de toekomst en mijn plannen. Leuke vooruitzichten zijn belangrijk voor `s-mens` levenslust en energie. Ik geniet van het leven en de mensen die me dierbaar zijn. Aan de kunst gerelateerd geniet ik van mijn (virtuele) pen, mijn fotocamera, struintochten en mijn observatiehutje in het veld.

De expositie van mijn werk in de bibliotheek in Valkenburg aan de Geul is gedurende het eerste halfjaar van 2018, maar zal vanaf april voor een groot deel gewisseld worden met ander werk van mijn hand. De expositie bevat vooral foto’s, maar ook gedichten, in combinatie met een foto. Mijn website is: http://www.pbase.com/peterfree en mijn emailadres: peterfree@ziggo.nl. Ik zie Uw beschouwingen, opmerkingen en eventuele wensen voor nadere informatie heel graag in het gastenboek in de bieb.