Expositie Mariëlle Blom

1 oktober 2018 t/m 31 december 2018 | Bibliotheek Valkenburg

Haar werken zijn te zien gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Mariëlle Blom (1963) over haar werk:

Al in mijn jeugd tekende ik graag en deed herhaaldelijk mee aan tekenwedstrijden, soms zat er wel eens een prijsje in. In 2005 ben ik les gaan nemen bij Jo van den Brand, waar mijn liefde voor het realisme is ontstaan, je helemaal verliezen in details, kleur, compositie en vooral in tijd.

Bij Ton Hermes heb ik met plezier portretten leren schilderen.

Ik werk met olieverf op paneel of doek. Graag maak ik zelf foto's van bloemen en werk ze tot een realistisch schilderij uit. De afgelopen jaren heb ik mooie opdrachten mogen maken van zowel portretten als een prachtige wereldreis gevangen op doek. Wanneer de werken af zijn gaan ze met een beetje pijn in mijn hart naar de eigenaar, het blijven een beetje mijn kindjes voor mijn gevoel.

Voor mij is schilderen een kunstvorm waarin ik de realiteit verlies en na uren weer terug in het alledaagse beland en dan soms met verbazing zie wat er ontstaan is.