Expositie leden Kunstkring Henri Jonas

1 juli 2017 t/m 30 september 2017 | Bibliotheek Valkenburg

Drie leden van de Kunstkring Henri Jonas exposeren in Bibliotheek Valkenburg.

Henny Vermeiren

Sinds oktober 2015 lid van Kunstkring Henri Jonas.

1953-1954 decoratie schilder ambachtschool te Roermond
1955- 1959 Stads academie voor toegepaste kunsten in Maastricht. Door omstandigheden niet kunnen beëindigen.
1963-1978 Opleiding via een PBNA cursus tot stedenbouwkundige ontwerper bij verschillende architecten bureaus. In die zelfde periode, met succes, een opleiding gevolgd voor interieurarchitect.
1979- 1984 Werkzaam bij een architectenbureau als maquette bouwer. Door de bouwcrisis werd ik, uit economische noodzaak, ontslagen.
1984 Begonnen als autodidact kunstschilder. Ik wilde afmaken waarvoor ik uit eigenlijk voor gekozen had, namelijk als kunstenaar.
1994 Begonnen als professioneel kunstenaar, met als bedrijfsnaam HenArt94.

Disciplines
Voornamelijk schilderijen in verschillende stijlen en materialen.
Het realiseren van bronzen beelden, keramische beelden en beelden in staal en of hout.
Het experimenteren naar nieuwe technieken en het zoeken naar nieuwe vormen loopt als een rode draad in al mijn werken.

Elly van de Sanden

Sinds 1989 lid van Kunstkring Henri Jonas.

Opleiding
Elly heeft lessen gevolgd bij Frans Witte (model en keramiek), Toon Willemsen (portretten) en Paul Beckers (technieken).

Werken
Elly is geboeid door de schoonheid van de mens en schildert deze ook graag. Model en portretten zijn een geliefd onderwerp. Daarnaast maakt ze ook graag stillevens, bloemen, landschappen en dieren in levendige kleuren. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende technieken zoals olieverf, acryl en aquarel. Boetseren is ook een geliefde techniek.

Workshops
Elly heeft gedurende 8 jaren workshops gegeven aan vele leerlingen uit de regio.

Gré Tabber

Sinds 1989 lid van Kunstkring Henri Jonas.

Opleiding
Na eerst haar taak als echtgenote en moeder te hebben volbracht is Gré Tabbers-Verkuyl zichzelf gaan ontwikkelen als kunstenares. Het was en is nog keihard werken en niet de aandacht laten verslappen. Vele studie's zijn daaraan vooraf gegaan. Bij Frans Witte heeft zij het vak geleerd, bij Paul Beckers heeft zij de durf gekregen en bij Stan Goes heeft zij de vrijheid leren kennen.

Nevenactiviteiten
Ieder jaar ging Gré Tabbers-Verkuyl een week heel hard werken in de Dommelhof te Neerpelt België, onder leiding van gerenommeerde kunstenaars, en heeft zij nog kunstgeschiedenis, archeologie en geologie gestudeerd. Gré Tabbers-Verkuyl is gediplomeerd natuurgids en werkt als vrijwilliger in de Heemtuin bij Kasteel Schaloen en in het Streekmuseum te Valkenburg a/d/ Geul. De geschiedenis van het Zuid-Limburgse land en zijn bewoners is ook herkenbaar in haar werk.

Werken in brons
De laatste jaren is Gré Tabbers-Verkuyl ook met ruimtelijk werk bezig, geïnspireerd in natuurlijke vormen gegoten in brons. Haar werk was eerst figuratief, later abstract, fris fleurig en gedurfd. Elk werk is uniek.