Virtual Reality film Discriminatie, het zal je maar gebeuren…

24 maart 2023, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Vaals

Kosten: Gratis

Discriminatie kan overal voorkomen en het kan iedereen overkomen. De VR-Experience laat mensen ervaren hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn. Zonder je zorgen te maken over je eigen veiligheid of die van mensen om je heen. Zonder dat je huidskleur, herkomst, seksuele gerichtheid of politieke overtuiging ertoe doet.

De Experience confronteert je op een verrassende manier zodat je echt voelt hoe het is om buitengesloten te worden en hoe het is om toeschouwer hiervan te zijn. Durf jij hiertegen op te treden of behoor je tot de zwijgende massa? En hoe vrij ben je als je niet jezelf kunt zijn? Een thema van alle tijden dat iedereen aangaat.

Wil jij de VR ervaren of wil je meer weten over discriminatie en ons meldpunt? De medewerkers van ADV Limburg gaan graag met je in gesprek.

Antidiscriminatievoorziening Limburg

Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) is het meldpunt en expertisecentrum discriminatie voor gemeenten in Limburg. Wij behandelen meldingen, adviseren en informeren, maar gaan er ook op uit voor voorlichting en preventie.

Titels over discriminatie in onze collectie