Marseille 1940. Die große Flucht der Literatur

Woensdag 21 augustus 2024, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Vaals

Kosten: €10,00 met korting €5,00

De Duitse schrijver Uwe Wittstock is te gast met zijn nieuwe roman Marseille 1940 - Die große Flucht der Literatur in het kader van de Literaire Zomer/Literarischer Sommer.

Frankrijk midden in de Tweede Wereldoorlog: in Nice luistert Heinrich Mann tijdens de bommelding het nieuws van Radio Londen af. Anna Seghers vlucht te voet met haar kinderen uit Parijs. Lion Feuchtwanger zit gevangen in een Frans interneringskamp terwijl de SS-eenheden steeds dichterbij komen. Uiteindelijk bereiken ze allemaal Marseille, om van daaruit een weg naar de vrijheid te zoeken. Hier draagt Walter Benjamin zijn laatste essay over aan Hannah Arendt, voordat hij de vlucht over de Pyreneeën onderneemt. Hier kruisen de wegen van talrijke schrijvers, intellectuelen, kunstenaars en in de duistere tijd komen hoop, moed en medemenselijkheid samen.

Uwe Wittstock

Geboren in 1955, is schrijver en journalist. Hij werkt zowel als literair redacteur voor de FAZ, als plaatsvervangend feuilletonredacteur voor Die Welt. Voor Die Welt was hij tevens werkzaam als cultuurcorrespondent in Parijs. Zijn boek Februar 33. Der Winter der Literatur werd internationaal geprezen, genomineerd en in tien talen vertaald.

Ticket kopen