Literaire Zomer met Michaele Küpper

6 augustus 2020, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Valkenburg

Kosten: 5 Euro / korting 2,50 Euro ( op vertoon van bibliotheekpas )

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de Literaire zomer is de Duitse schrijfster Michaele Küpper te gast in de Heuvellandbibliotheek Valkenburg, waar zij zal voorlezen uit en vertellen óver haar boek „Der Kinderzug“. De lezing zal in het Duits gehouden worden.

De roman speelt in de zomer van 1943 in het Ruhrgebied, De jonge lerares Barbara begeleidt een groep meisjes in het kader van de zogenaamde ‚Kinderlandverschickung‘. De lezer wordt deelgenoot van een Odyssee die niet alleen de kinderen tot aan de grenzen van hun uithoudingsvermogen voert, maar ook Barbara. In Der Kinderzug staat de vraag centraal: hoe kon je in het misdadige systeem van het nationaal socialisme een fatsoenlijk mens blijven?

Reserveren verplicht

Plaatsreservering: 0 43 601 20 63
In verband met corona-regelgeving aanmelding verplicht (maximaal aantal bezoekers 25)

Over Literarische Sommer / Literaire Zomer

Al meer dan 20 jaar wordt elk jaar tussen Rijn en Maas de Literarische Sommer/Literaire Zomer gevierd. Ook in dit ‚Coronajaar‘ 2020 staat de literaire uitwisseling tussen Nederland en Duitsland – weliswaar in aangepaste vorm – weer op het programma.
Van 29 juli tot 9 september vinden er in 13 steden literaire programma’s plaats, waaronder vestigingen van Heuvelland Bibliotheken, in Valkenburg en Eijsden.