Literaire zomer met Kathrin Aehnlich

24 augustus 2020, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Eijsden

Kosten: 5 Euro / korting 2,50 Euro (op vertoon van bibliotheekpas)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In het kader van de literaire zomer vertelt de Duitse schrijfster Kathrin Aehnlich in Bibliotheek Eijsden op vrolijke, maar ook empathische wijze over haar boek ‚Wie Frau Krause die DDR erfand‘. De lezing zal in het Duits gehouden worden.

In deze roman krijgt Isabella Krause van een TV-producent de opdracht om authentieke voormalige Ossies (inwoners van de voormalige DDR) op te sporen, die hun verhalen over het leven van alledag willen vertellen in de TV-serie ‚Het Wilde Oosten‘. Maar geen enkele persoon kan de goedkeuing wegdragen van de producent uit München. En aldus besluit Frau Krause een DDR te verzinnen die de West-Duitsers wél weten de pruimen.

Reserveren verplicht

Plaatsreservering: (0) 43 409 33 20.
In verband met corona-regelgeving aanmelding verplicht (maximaal aantal bezoekers 15)

Over Literarische Sommer / Literaire Zomer

Al meer dan 20 jaar wordt elk jaar tussen Rijn en Maas de Literarische Sommer/Literaire Zomer gevierd. Ook in dit ‚Coronajaar‘ 2020 staat de literaire uitwisseling tussen Nederland en Duitsland – weliswaar in aangepaste vorm – weer op het programma.
Van 29 juli tot 9 september vinden er in 13 steden literaire programma’s plaats, waaronder vestigingen van Heuvelland Bibliotheken, in Valkenburg en Eijsden.