Literaire Zomer / Literarische Sommer - Tobias Friedrich / Der Flussregenpfeifer

7 juli 2022, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Valkenburg

Kosten: €4,- voor bibliotheekleden en €5 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ook dit jaar hebben de Heuvellandbibliotheken zich weer aangesloten bij het literaire festival 'Literaire Zomer / Literarische Sommer'. In Bibliotheek Valkenburg geeft Tobias Friedrich een lezing, in het Duits, over zijn boek 'Der Flussregenpfeifer'.

Met weinig meer dan wat proviand en het gedurfde plan om naar Cyprus te peddelen, laat Oskar Speck in mei 1932 zijn vouwboot te water, vanaf een oever in Ulm.
Met sportieve aspiraties, vergezeld van de wijze humor van Mark Twain en achtervolgd door de nationaalsocialisten, die van de vouwbootvaarder een Duitse held  willen maken, vaart de zwijgzame eenling zeven jaar lang en 50.000 kilometer over de wereldzeeën. Een boeiende, knappe en humoristische roman, vol avontuur en krachtige personages.

Tobias Friedrich

Tobias Friedrich, geboren in 1969, schrijft muziek en is auteur van non-fictieboeken. Der Flussregenpfeifer is zijn literaire debuut, waarover hij zegt: ‘Het was me een raadsel waarom er nog geen boek over Oskar Speck bestond. Ik had nog nooit een roman geschreven en het was duidelijk dat ik door het schrijven van een boek over hem, compleet overweldigd zou worden. Dus ben ik meteen aan de slag gegaan.’

Aanmelden

Aanmelden via info@heuvellandbibliotheken.nl o.v.v. Literaire zomer/Tobias Friedrich of via 043 6012063.