Leesclub Bibliotheek Margraten bespreekt Terug naar huis

9 december 2022, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Margraten

Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan, uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier. We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s. De leesclub wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. Van harte welkom om mee te lezen.

Deze keer wordt het boek Terug naar huis van Jesus Carrasco besproken: Juan is erin geslaagd om een onafhankelijk bestaan op te bouwen door te verhuizen naar Edinburgh, ver van zijn familie vandaan. Maar dan overlijdt zijn vader en wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn kleine, Spaanse geboortedorp. Het is zijn bedoeling zo snel mogelijk na de begrafenis zijn gewone leventje weer op te pakken, totdat zijn zus een mededeling doet die zijn leven een compleet andere wending geeft. Ineens zit hij weer vast op de plek waaraan hij wilde ontsnappen, samen met zijn moeder, die steeds verder wegglijdt in het verleden als ze Alzheimer blijkt te hebben. Juan voert een innerlijke strijd tussen plichtsbesef en vrijheidsdrang.

Aanmelden

Voor meer informatie neem contact op met bibliotheek Margraten 043 4589151 of meld je aan via onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Terug naar huis in onze catalogus