Expositie Karin Mourmans

9 juni 2021 t/m 31 augustus 2021 | Bibliotheek Berg en Terblijt

Na de opleiding tot docent tekenen en schilderen aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, volgde Karin Mourmans opleidingen bij diverse kunstenaars. Ze verdiepte zich o.a. in het fijnschilderen, een bijzondere en zeer arbeidsintensieve olieverftechniek.

Daarnaast bleef ze schilderen in acrylverf. Ook volgde ze enkele jaren een cursus in portretschilderen. Hierbij lag het accent op de techniek van traditionele, realistische portretten in olieverf. Zo werkte ze aan het zoeken naar een eigen stijl, waarin ze haar achtergrond kon combineren met het expressievere schilderen in olieverf. In haar huidige stijl schildert ze met losse penseelstreken geabstraheerd-figuratieve voorstellingen.

In de bibliotheek van Berg en Terblijt hangt een overzicht van haar werken in olieverf. Het zijn veelal vrolijke, zomerse terrasjes, met een toepasselijke knipoog naar onze nieuwe vrijheid. Daarnaast hangen er enkele kleurige schilderijen met als thema “paardenrace”.