De overheid gaat digitaal. Jij ook?

28 november 2023, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Valkenburg

Kosten: Gratis

Dinsdag 28 november start de cursus Digisterker in de bibliotheek in Valkenburg. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun DigiD moeten gebruiken voor internetdiensten van de overheid. De cursus is gratis, ook voor niet bibliotheekleden.

Digisterker

Bij de overheid, en ook bij instanties in de zorg, regel je met je DigiD steeds meer zaken met de computer en het internet. Dat maakt het aanvragen van toeslagen, het aanvragen van een identiteitsbewijs of een afspraak maken bij de gemeente niet altijd gemakkelijker. Veel mensen vinden dit dan ook lastig. Voor hen is de cursus Digisterker ontwikkeld. De bibliotheek helpt mensen op weg met de digitale overheid.

Een DigiD aanvragen en gebruiken, de DigiD app installeren, je weg vinden op de website van je eigen gemeente, de belastingdienst of het patiƫnten portaal van het ziekenhuis. Dit en meer komt aan bod en leer je bij de cursus Digisterker.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats in de bibliotheek in Valkenburg en bestaat uit vier bijeenkomsten op dinsdagmiddag. Steeds van 14.00 uur tot 16.00 uur. De data zijn dinsdag 28 november en 5, 12 en 19 december.

Cursisten moeten een beetje met de computer en internet kunnen omgaan, beschikken over een eigen e-mailadres en een mobiele telefoon. Neem de inloggegevens van de eigen DigiD mee. Of, als een DigiD nog aangevraagd moet worden, is het BSN-nummer nodig. Dit nummer staat in een paspoort, rijbewijs, ID-kaart of zorgpas.

Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek of via telefoonnummer 043-6012063.