Bijeenkomst Leesclub Margraten

14 februari 2020, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Margraten

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een goed boek lezen is heerlijk en het is inspirerend om eigen leeservaringen te bespreken met andere enthousiaste lezers. Samen boeken bespreken levert boeiende gesprekken op, levendige discussies en een diepere leeservaring.

De leesclub leest in het seizoen 2019-2020 acht mooie boeken uit de Nederlandse- en de wereldliteratuur en wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubbegeleidster.

Aanmelden

De leesclub leest en bespreekt de tweede vrijdag van de maand een recent boek. Deelname is gratis. Van harte welkom om mee te lezen. Interesse? Bel dan 043 4589151.

14 februari: Marente de Moor - Foon

In een afgelegen huis in de bossen bij Sint-Petersburg wonen Nadja en Lev, een zoölogenechtpaar. Hun kinderen zijn vertrokken naar de grote stad, het verderop gelegen dorp is verlaten, zij zijn alleen met de geluiden van de dieren en het bos.
Ooit hadden Nadja en Lev een biologisch laboratorium in het bos. Daarnaast dreven zij een asiel voor verweesde berenwelpen, dat na een dramatisch voorval gesloten is. Dit voorval heeft een bepalende invloed gehad op hun leven. Tegen de achtergrond van de recente Russische geschiedenis vertelt Nadja in deze poëtische, impressionistische roman hoe alles in verval is geraakt. Haar twintig jaar oudere man Lev is dementerend, haar dochter verslaafd, haar zoon een reactionaire materialist, haar huis vervallen en haar lab overwoekerd. Geluid speelt een belangrijke rol in deze roman. Naast de vele geluiden van de natuur klinkt er boven het bos regelmatig een raadselachtig geraas.
Nadja’s vertellingen zitten vol sprookjesachtige gebeurtenissen en vaak is het aan de lezer om te bepalen waar de grens tussen feit en fictie ligt.