Bijeenkomst Leesclub Margraten

17 januari 2020, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Margraten

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een goed boek lezen is heerlijk en het is inspirerend om eigen leeservaringen te bespreken met andere enthousiaste lezers. Samen boeken bespreken levert boeiende gesprekken op, levendige discussies en een diepere leeservaring.

De leesclub leest in het seizoen 2019-2020 acht mooie boeken uit de Nederlandse- en de wereldliteratuur en wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubbegeleidster.

Aanmelden

De leesclub leest en bespreekt de tweede vrijdag van de maand een recent boek. Deelname is gratis. Van harte welkom om mee te lezen. Interesse? Bel dan 043 4589151.

17 januari: Peter Terri – Patricia

Astrid doet al bellend haar vijfjarig zoontje Louis in bad als plots haar telefoon in het water valt. Daarmee is ze van een zeurende klant verlost en is ze ook onbereikbaar voor haar man David. Alsof de stoppen bij haar zijn doorgeslagen, verlaat ze huis en kind. Ze stapt in de auto en gaat rijden. Als ze na een tijdje bij zinnen komt, vreest ze voor de veiligheid van Louis en gaat ze terug. Daar staat echter onverwacht vroeg de auto van David. Ze durft niet naar binnen te gaan. Vanaf dat moment kijkt ze van buitenaf naar haar leven als vakvrouw, moeder en echtgenote. Ze mist niets van dat bestaan, maar verlangt wel naar haar kind. Er gebeuren vreemde dingen. Ze ziet een opsporingsbericht over zichzelf en later zelfs een advertentie van haar overlijden. In de hoop dat aan haar situatie een gemakkelijk einde komt, wil ze gevonden worden, maar dat gebeurt niet. In deel twee is Astrid weer thuis, maar toch ook weer niet. Ze wordt als Patricia aangesproken. Je weet niet wat echt of wat haar waarneming is. Deze spannende roman laat zo de ruimte voor meerdere interpretaties.