Bijeenkomst Leesclub Margraten

11 oktober 2019, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Margraten

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een goed boek lezen is heerlijk en het is inspirerend om eigen leeservaringen te bespreken met andere enthousiaste lezers. Samen boeken bespreken levert boeiende gesprekken op, levendige discussies en een diepere leeservaring.

De leesclub leest in het seizoen 2019-2020 acht mooie boeken uit de Nederlandse- en de wereldliteratuur en wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubbegeleidster.

Aanmelden

De leesclub leest en bespreekt de tweede vrijdag van de maand een recent boek. Deelname is gratis. Van harte welkom om mee te lezen. Interesse? Bel dan 043 4589151.

11 oktober: Paolo Giordano - De hemel verslinden

Teresa gaat elke zomer met haar vader bij haar oma in het Italiaanse Speziale logeren. Ze ontmoet daar drie halfbroers, die naast haar oma in een boerenhoeve wonen, een zeer nauwe band met elkaar hebben en voor haar heel belangrijk worden. Met één van de jongens, Bern, krijgt ze op 17-jarige leeftijd een relatie en elk jaar ontmoeten ze elkaar weer, totdat Bern plotseling verdwijnt. Als haar oma overlijdt, ziet ze Bern weer op de boerenhoeve en gaat er met hem en vier anderen wonen. Ze vormen er een ecologische, zelfvoorzienende gemeenschap. Later blijven Teresa en Bern samen op de hoeve wonen. Ze hebben een kinderwens, maar deze wordt niet vervuld en dat zorgt uiteindelijk voor het verbreken van hun relatie. Vanaf het begin word je als lezer ondergedompeld in deze intense roman. De perspectiefwisselingen tussen Teresa en één van de halfbroers zorgt voor vaart en onverwachte wendingen in het verhaal.