Expositie Riekie Sintzen in Bibliotheek Margraten

1 maart 2017 t/m 31 mei 2017 | Bibliotheek Margraten

Na het afronden van de opleiding monumentale vormgeving met als hoofdzaak schilderen, werkte zij geruime tijd als grafisch vormgeefster. Dit heeft sporen in haar werk achtergelaten.

Na de geboorte van de kinderen pakte zij het beeldend werk weer volledig op. In 1989 startte zij een vervolgopleiding aan de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam. Sinds die tijd werkt zij samen met een groep kunstenaars aan gezamenlijke thema’s op verschillende plekken in ons land.

Steeds op zoek naar uitdagingen maken haar werk en technieken heel veelzijdig. De schilderingen zijn niet alleen op canvas, maar ook op zijde, katoen, zijde in vilt.
Zij werkt graag naar thema’s. Haar werk staat symbool voor haar levensbeeld. Als colorist probeert zij de wereld op haar manier te verwarmen.