Expositie Henri Jonas - Kunst 'boven' de Bieb

28 april 2017 t/m 30 juli 2017 | Bibliotheek Valkenburg

Kosten: gratis

Weer een nieuwe tentoonstelling in de reeks Kunst 'boven' de Bieb, door twee leden van Kunstkring Henri Jonas en een gastexposant.

Jef Boosten

Jef Boosten is vanaf zijn vroege jeugd bezig met tekenen en schilderen. Hij is een pure autodidact die realistisch werk vervaardigd. Schilderen met acryl, aquarel en ecoline. Tekenen met Oost Indische inkt, diverse kleurinkten, pastel en Silverpoint. De pentekeningen worden gewassen d.w.z. dat de tekening na het tekenen met pen nog wordt bewerkt met penseel. Dit gebeurt met veel water en weinig inkt, laag over laag totdat de juiste tint bereikt is. De tekeningen krijgen hierdoor een warme uitstraling. Zijn voornaamste inspiratiebron is het Zuid Limburgse landschap en de natuur. Jef werkt ook in opdracht.

Marjan Vleugels

Als kind zat zij vaak met kleurpotloden en stiften aan de eettafel te tekenen. Verzonnen verhalen kwamen daar tot leven. Jaren later was het tijd om haar creatieve kennis uit te breiden door middel van het volgen van teken/schilderlessen. Hier leerde zij omgaan met verschillende materialen. Gaandeweg ontstond er een eigen stijl, die zich kenmerkt door het werken met acryl en het gebruik van vele soorten materialen. Rommelmarkten hebben een grote aantrekkingskracht. Al snuffelend en zoekend vindt zij sieraden, gordijnen, kant, kralen en knopen. Haar schilderijen worden bewerkt met de gevonden schatten. Het zoeken, passen en meten, om een goede balans tussen afbeelding en materialen te vinden, is steeds weer een nieuwe uitdaging. Nieuwe technieken, het experimenteren met mozaïek en het maken van kijkdoosjes zijn de uitdagingen om haar fantasie om te zetten in iets tastbaars.

Marianne Bruijstens

Is al vele jaren creatief bezig met handen, hoofd, camera en hart-en-ziel. Het is een wezenlijk onderdeel van haar leven. Ze doet en experimenteert waarbij ze alles gebruik wat haar fantasie vleugels geeft .... mixed media kunstig creatief verwerkt. De werken ontstaan intuïtief zonder vooropgezet plan, ze begint gewoon en laat zich leiden. Ze exposeerde haar werk in binnen- en buitenland. Voor deze expositie heeft ze ervoor gekozen twee beeldhouwwerken te laten zien die zij hakte, raspte en schuurde uit brokken serpentijn. Bij elk van deze beelden schreef zij een gedicht. Ook ziet u een aantal schilderijen in olie en acryl. Voor een totaalbeeld en het overige werk van Marianne bent u welkom op haar website: http://www.mariannebruijstens.exto.nl.